På din skola: En skulptur i minuten

Göteborgs Konsthall Åk 2 - Gymnasiet

Vi kommer till ert klassrum!

I en lekfull workshop med mycket action gör vi skulpturer på tid. Syftet med lektionen är att belysa klassiska skulpturala problem som rör volym, proportion och rörelse men i lika hög grad att bryta klassens invanda rollfördelning och mönster.

 

Lektionen leds av konstpedagogen och konstnären Magdalena Rapala.

PS. Till detta lektionstillfälle är det bra att ta med extra kläder som vi kan använda när vi skapar våra skulpturer.

OBS! Vid beteckningen ”På din skola” bör skolan boka minst tre lektioner samma dag av en lektion. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och hör av er till oss om ni har några frågor! Föreslå själva tider för lektionena utifrån vad om passar er.

Material som bör finnas på skolan:

Dator och projektor (färdiginstallerat) och utrymme att vara på.

 

Lektionen anpassas efter åldern på eleverna och upplägget kan därför variera något.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Vid beteckningen "På din skola" bör skolan boka minst tre lektioner samma dag av en lektion. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och hör av er till oss om ni har några frågor! Föreslå själva tider för lektionena utifrån vad om passar er.

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Identitet Grupparbete/övning Konst och bild