När konst och rum möts

Göteborgs Konsthall Åk 5 - Gymnasiet

Lektionen handlar om hur en utställning blir till och är en duolektion där ni tillsammans med två pedagoger får ta del av både skapande workshop och diskussion kring pågående utställning.

 

Varför ser utställningen ut som den gör? Och vilka arbetar med att göra en utställning? Vi får exempelvis svar på vad en curator gör och vad det är som gör att man kan känna på olika sätt när man går in i olika rum i en utställning. Vi analyserar pågående utställning och dess utseende och lär oss hur man skapar samband mellan konst, budskap, rum och publik. Vi tittar även på exempel från tidigare utställningar. Klassen delas in i två grupper som får iscensätta och bygga egna modeller utifrån det vi sett och diskuterat.

 

Lektioner anpassas efter åldern på eleverna och upplägget kan därför variera något.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Grupparbete/övning Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Konst och bild