Livet och döden

Göteborgs Konsthall Åk 5 - Åk 9

Vi tittar på konst och samtalar om livets och dödens visuella språk. I en kreativ workshop skapar vi egna amuletter som får symbolisera liv och död.

På Göteborgs Konsthall erbjuder vi en workshop där vi utforskar livets och dödens bildspråk, både i konsten och i vardagen. Hur symboliseras liv och död inom olika kulturer världen över? Vi tittar på hur konstnären Dana Sederowsky arbetar med liv och död, ljus och mörker, i utställningen practice makes progress. Därefter skapar vi amuletter och smycken som får symbolisera vår egen bild av livet och döden.

Lektionen anpassas efter åldern på eleverna och upplägget kan därför variera något.

Vill ni komma på lektionen under vecka 16? Då kan ni boka den via Vetenskapsfestivalen:

http://vetenskapsfestivalen.se/for-skola/bokning/

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 80 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Workshop Konst och bild