När farmor Stina var liten – en dramatiserad berättelse

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 3

”När farmor Stina var liten”… är en dramatiserad berättelse för årskurs 0 – 3 där barnen får möta skådespelaren Ulrica Flach som utifrån ett barns perspektiv berättar om en farmor som en gång var ett barn och bodde i ett land långt, långt borta.

Lektionen tar sin utgångspunkt i en serie fotografier av konstnären Helga Härenstam där hon följt sin farmors fotspår under en Afrikaresa med hjälp av ett fotoalbum. Där finns också en kista som farmodern hade med sig på sin resa…Vad finns i kistan?

Välkomna på en dramatiserad museilektion om rädsla, utanförskap, fantasi och empati fritt framlekt ur lite fakta och mycket fantasi.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Läs mer om lektionen och Ulrica Flach i bifogad.

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Identitet Lyssna och prata Historia Teater och Drama Konst och bild Samtidskonst