Konst på heder och samvete – kan enbart bokas internt!

Göteborgs Konsthall Gymnasiet

Ett samarbete mellan Göteborgs Konsthall och Elektra, Fryshuset Göteborg

Med dialogprojektet Konst på heder och samvete riktat till unga (13-25) år vill Göteborgs Konsthall och Elektra Fryshuset Göteborg väva samman sina specialkompetenser och utveckla nya metoder att arbeta med samtidskonst och mänskliga rättigheter.

Kärnan i projektet Konst på heder och samvete är en 1½-årig utbildning (start mars 2018) för en grupp unga. Grunden är Elektra, Fryshuset Göteborgs utbildning Hjältar/Hjältinnor. I den diskuteras bl.a. normer, rasism och HBTQ i syfte att stärka deltagarnas självkänsla och motverka sociala och kulturella maktstrukturer.

I Konst på heder och samvete vävs dessa frågor samman med diskussioner om samtida konstverk och konstnärskap. Vad kan konsten lära oss om exempelvis mänskliga rättigheter, demokrati och jämställdhet? Under utbildningens gång får ungdomarna bland annat fördjupa sig kring frågor om fördomar, utanförskap och demokrati, träffa olika konstnärer, prova på olika skapande aktiviteter och ta del av konstnärliga processer och metoder som relaterar till ämnet.

 

OBS! Dessa tillfällen kan enbart bokas internt för den grupp som ingår i projektet

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 45 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57