Undersök samtidskonst genom rörelse, lek och allvar!

Göteborgs Konsthall Åk 3 - Gymnasiet

Välkomna till en lektion som börjar utanför Göteborgs Konsthalls dörrar. Vi inleder lektionen med en lekfull gruppövning där elever och lärare får röra på sig innan vi fortsätter in i utställningen WheredoIendandyoubegin – On secularity (övers. Var slutar jag och var börjar du – om sekularitet). Vi tar med oss erfarenheterna från den fysiska övningen till de samtal vi för om konstverken i utställningen. Lektionen fungerar bra som en introduktion till samtidskonsten, och hur den kan utmana oss att ifrågasätta och reflektera kring vår samtid. Genom lek och lust närmar vi oss frågor om gränser, nationer och våld men även andlighet och framtidshopp.

Lektionen leds av Azadeh Esmaili, svensk-iransk konstnär baserad i Göteborg.

 

Alla lektioner som Göteborgs Konsthall erbjuder är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Debatt och diskussion Grupparbete/övning Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst GIBCA