Lärarfortbildning 12 september 2017

Göteborgs Konsthall Lärare

Välkommen till ett inspirerande fortbildningstillfälle om Göteborgs Internationella Konstbiennal 2017!

Den 12:e september bjuder vi in till en introduktion av höstens stora utställning WheredoIendandyoubegin – On Secularity, som går av stapeln på både Röda Sten konsthall och Göteborgs Konsthall. Under vår träff på Göteborgs Konsthall presenterar vi utställningens tema och det pedagogiska program som görs för skolan med fokus på skollektioner. Vi samtalar kring hur lärare och elever kan arbeta vidare med utställningens tema i skolan.

Varmt välkomna!

KL 16.00-18.00

Anmälan senast 2017-09-06 till: bokningar.konsthallen@goteborg.se

Läs mer: www.gibca.se

Max antal elever: 75

Lektionslängd: 120 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Workshop Samtidskonst GIBCA