Var är Paddington?

Göteborgs Konsthall Åk 3 - Åk 6

Göteborgs Konsthall erbjuder en spännande skollektion som knyter an till berättelsen om björnen Paddington. I den aktuella utställningen på konsthallen möter vi flera tomma montrar. I en av dem har det kanske funnits en liten björn men vart har den nu tagit vägen? Tillsammans ger vi oss ut på jakt efter spår från den försvunne Paddington.

 

Vad händer om vi inte hittar björnen? Ska vi fylla montrarna med annat? Barnen får komma med sina egna idéer om vad de skulle vilja se på ett museum ifall de fick bestämma. Lektionen blir en spännande spårjakt men den ställer även frågor om vad ett museum är. Vi väver in diskussioner om vad som egentligen visas på ett museum och varför.

 

Denna lektion kopplar an till filmen om Paddingon som visas på Skolbio. Det är dock inte nödvändigt att ha sett filmen.

 

Tips! Till denna lektion passar det mycket bra att boka en av våra uppsökande lektioner: I ditt klassrum: Krama en krokodil. Kan man verkligen det?

 

Bild: Ben and Sebastian – The One & the Many (Museum of Nothing)

 

 Om Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA)

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) är en stor, internationell samtidskonstutställning som utspelar sig vartannat år. Utställningen visas inte på en, utan fem olika platser, missa inte allt spännande som finns att se! För fler lektioner kopplade till konstbiennalen och dess tematik – håll utkik efter GIBCA-loggan eller sök på kategorin GIBCA. Läs också gärna lärarhandledningen som introducerar konstbiennalen och utställningarna, och ger tips på ämnen du kan ta upp med klassen innan och efter besöket.

www.gibca.se

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Alexandra Nyman
031-368 34 57

Teman: Lyssna och prata Konst och bild GIBCA