I ditt klassrum: Vad är en nyhet? Samtal & workshop

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 2

Vi översköljs av nyheter! Goda, dåliga, roliga och sorgliga nyheter. Men vad är egentligen en nyhet? Vilka nyheter är viktiga ur barnens perspektiv och hur gör de sina egna röster hörda? Vilka nyheter läser och tittar de på?

Göteborgs Konsthalls konstpedagog kommer till ert klassrum hjälper barnen att formulera egna nyheter som de formger i text och bild. Lektionen syftar till att barnen ska träna på att reflektera, argumentera och kommunicera tillsammans med andra samt utveckla intresset för skriftspråk, bilder och symboler. Barnen övar sin förståelse för hur de kan använda, tolka och samtala kring olika medier.

 

Grupper som har genomfört denna lektion är välkomna till Göteborgs Konsthall under perioden 7 december – 13 januari. Då förvandlas konsthallen till en gigantisk tryckverkstad och det är möjligt att låta barnen arbeta vidare med sitt material från ”Vad är en nyhet?” lektionen.

 

OBS! Vid beteckningen ”I ditt klassrum” bör skolan boka minst tre lektioner samma dag av en lektion. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och hör av er till oss om ni har några frågor! Föreslå själva tider för lektionerna utifrån vad om passar er.

 

Max antal elever: 3 grupper (minst 10 barn i varje grupp)

Plats. I klassrum eller annat lämpligt rum på skolan.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst