Hej konst!

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 6

Hej konst! är en lektion som till stor del styrs av barnens nyfikenhet och egna val av konstverk. Vi tittar på utställningen A Story Within a Story på Göteborgs Konsthall och tillsammans väljer vi ut några konstverk som undersöks ur olika vinklar. Vilka verk fastnar barnen för? Hur tolkar de konstverken och vilka frågor väcker verken för dem? Konstpedagogen ställer frågor och erbjuder olika verktyg för att öppna och vidga tolkningen för att på så sätt både bredda och lyfta fram okända erfarenheter hos barnen.

 

Målet med lektionen är att sätta elevernas upplevelse i fokus och att de aktivt tar del i samtalet och genom detta tränar och utvecklar sina kommunikativa och begreppsliga förmågor.

 

Lektionen passar extra bra som ett första besök på Göteborgs Konsthall då stor vikt läggs på den rumsliga upplevelsen och mötet med platsen.

 

Lektionen anpassas efter åldern på eleverna och upplägget kan därför variera något.
Max antal elever: Mindre grupper är att föredra. Större grupper delas om möjligt på plats.

 

 

 Om Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA)

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) är en stor, internationell samtidskonstutställning som utspelar sig vartannat år. Utställningen visas inte på en, utan fem olika platser, missa inte allt spännande som finns att se! För fler lektioner kopplade till konstbiennalen och dess tematik – håll utkik efter GIBCA-loggan eller sök på kategorin GIBCA. Läs också gärna lärarhandledningen som introducerar konstbiennalen och utställningarna, och ger tips på ämnen du kan ta upp med klassen innan och efter besöket.

www.gibca.se

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Elisabet Udd
031-368 34 57

Teman: Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst