Berättelser i kroppen!

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 6

I utställningen på Göteborgs Konsthall möter vi bilder av kroppar – i rörelse, i stillhet, i arbete, och i dans. Tillsammans med en skådespelare och dramapedagog undersöker vi utställningen med våra egna kroppar. I ett av verken ser vi en dansare uppföra samma dans – men med drygt 60 års mellanrum. Vad berättar kropparna vi ser i utställningen? Hur berättar dem? Känns kroppen annorlunda om man är barn eller gammal?

Med inspiration av konsten undersöker vi hur vi kan röra oss i olika åldrar och vad vi kan berätta med kroppen. Bär kroppen på en egen berättelse? En berättelse i berättelsen om oss själva?

Genom att både betrakta och själva pröva på olika uttryck med kroppen tränar barnen både sin tolkningsförmåga och sin uttrycksförmåga.

 

Lektionen anpassas efter åldern på eleverna och upplägget kan därför variera något.
Max antal elever: 25 men halvklasser är att föredra.
Bild: Simon Starling, El Eco

 

 Om Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA)

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) är en stor, internationell samtidskonstutställning som utspelar sig vartannat år. Utställningen visas inte på en, utan fem olika platser, missa inte allt spännande som finns att se! För fler lektioner kopplade till konstbiennalen och dess tematik – håll utkik efter GIBCA-loggan eller sök på kategorin GIBCA. Läs också gärna lärarhandledningen som introducerar konstbiennalen och utställningarna, och ger tips på ämnen du kan ta upp med klassen innan och efter besöket.

www.gibca.se

Max antal elever: 25

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Signhild Linderoth Christiansen
031-368 34 57

Teman: Dans och rytmik Konst och bild GIBCA