Var börjar och slutar min kropp?

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 3

Upptäck Göteborgs Konsthalls hemliga bakgård! Vi ger oss ut dit för att själva skapa konst av det vi hittar där.

 

Välkomna till en praktiskt skapande workshop där vi sätter våra egna kroppar och vårt seende i relation till naturen. Vi tränar vårt seende då vi betraktar det vi har under och runt våra fötter med nya ögon.

Tillsammans tittar vi närmare på både växande och förgänglighet i utställningen Naturum men går sedan snabbt vidare för att i mindre grupper själva skapa konst utomhus.

Lektionen leds av konstnären och bildpedagogen Marie Gayatri som i sitt eget konstskapande ofta arbetar i och nära naturen.

 

 

Max antal elever: 20

Lektionslängd: 80 minuter

Inför besöket

OBS! Lektionen äger till stor del rum utomhus så anpassa kläder efter väder.
Max antal barn från förskolegupper: 12.
För skolor: Kom om möjligt gärna med en halvklass.

Denna lektion är även möjlig att boka då vår pedagog kommer till er. Då måsts skolan dock boka in 3 grupper.

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog