På din skola: Var börjar och slutar min kropp?

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 3

Vi kommer ut till er på skolan och har en lektion utomhus i er närmiljö.

Välkomna till en praktiskt skapande workshop där vi sätter våra egna kroppar och vårt seende i relation till naturen. Vi tränar vårt seende då vi betraktar det vi har under och runt våra fötter med nya ögon.

Vi pratar om både växande och förgänglighet och i mindre grupper skapar vi själva konst utomhus. Lektionen leds av konstnären och bildpedagogen Marie Gayatri som i sitt eget konstskapande ofta arbetar i och nära naturen.

 

Gruppstorlek:12-15 barn per lektion, helklass okay för årskurs 3

Från 4 år

Tänk på att barnen ska ha bra utomhuskläder!

 

Denna lektion ges även på plats på konsthallens baksida under september.

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 80 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Förberedelser: Planera för en plats att vara på där det finns gott om naturmaterial såsom stenar, löv, pinnar, kottar (eller ta med själva).

Ta själva med: saxar, små hinkar/korgar att bära material med utomhus, vattenflaskor, muggar, penslar och blockfärger.

Vid beteckningen "På din skola" bör skolan boka minst tre lektioner samma dag av en lektion, detta för att våra pedagoger skall ha en rimlig arbetssituation. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och hör av er till oss om ni har några frågor! Föreslå själva tider för lektionena utifrån vad om passar er.
Se gärna till att vara färdiga med upprop och andra eventuella rutiner innan vår pedagog dyker upp.

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Grupparbete/övning Workshop Lyssna och prata Biologi Konst och bild