I ditt klassrum: Krama en krokodil. Kan man verkligen det?

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 2

En lekfull lektion där vi pratar om barnens relation till djur och gosedjur och utifrån detta tema skapar med teckning och kollage.

Barn har ofta djur som favoriter, både riktiga djur och gosedjur. Vad har vi för relation till olika djur? Vad skiljer ett levande djur från ett gosedjur och vad förenar dem? Vi undersöker också hur människans relation till djur kan inspirera till konstverk och avslutar med att göra egna djurbilder.

Tips: Boka även lektionen ”Var är Paddington” på Göteborgs Konsthall

 

Förskola från 4 år, årskurs 0-2

max 25 elever

Tider kommer inom kort men du kan redan nu höra av dig med en intresseanmälan.

 

OBS! Vid beteckningen ”I ditt klassrum” bör skolan boka minst tre lektioner samma dag av en lektion. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och hör av er till oss om ni har några frågor! Föreslå själva tider för lektionerna utifrån vad om passar er.

 

Max antal elever: 25

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Elisabet Udd
031-368 34 57

Teman: Skapande verkstad Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst