Upptäck Göteborgs Konsthall på egen hand!

Göteborgs Konsthall Förskoleklass - Åk 3

Varför inte upptäcka konsten och arkitekturen på egen hand! Vissa fredagsförmiddagar under hösten kan ni göra självständigt besök med elever mellan kl. 9.00 och 11.00 i den aktuella utställningen Vår himmel röd.

Konsthallens stora trädörr öppnas av vår konstpedagog som visar vägen in till garderoben där ni kan hänga av er jackorna och lämna väskor – men sen får ni leda gruppen själv in i konstens berättelse! Läs igenom vår lärarhandledning om ni vill få tips och idéer.

Före besöket är det extra viktigt att ni visar vår PDF-presentation för eleverna, Välkommen till Göteborgs Konsthall, där vi informerar om de rutiner som gäller i en konsthall. Förbered eleverna på att ni går i samlad grupp igenom utställningsrummen och att de inte får röra vid några konstverk. Gör jättegärna ett eget besök innan där ni planerar stunden på konsthallen.

Ni kan komma när det passar er mellan kl 9 – 11. Besöket tar cirka 60 minuter.

ps. Läs gärna mer om Göteborgs Konsthalls historia. ds

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Information med anledning av Covid -19
Vi följer myndigheternas rekommendationer noga och har gjort ett antal förändringar för att våra besökare och medarbetare ska kunna känna sig trygga.
Du som är frisk är välkommen att besöka Konsthallen, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Vid minsta sjukdomssymptom vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.
Samtliga skollektioner som äger rum på plats på konsthallen sker utanför öppettid för att begränsa antalet besökare. Vi tillåter en grupp i huset åt gången, och har sett till att minimera riskerna för krockar med andra grupper vid ankomst och avfärd. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd till varandra inne i rummen.

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Svenska Konst och bild Samtidskonst