Skapa med Göteborgs Konsthall

Göteborgs Konsthall Förskola - Lärare

 

Skapa med Göteborgs Konsthall

I en serie korta filmer tipsar vi om saker du kan skapa med sådant du har hemma eller i närheten. Det är vår ambition att du ska kunna sätta igång med skapandet direkt, utan att ta omvägen via en affär. Om det till exempel behövs ett sugrör visar vi alternativ på vad du kan använda istället – ett hoprullat papper kan funka lika bra. För något moment kanske det behövs lim, men det går lika bra med tejp. Har du inga kritor, ta en blyertspenna.

Framför allt hoppas vi kunna väcka din skapar- och experimentlusta – testa dig fram!

Vi fyller på med filmer allteftersom. Om du vill fota ditt verk och lägga ut på instagram får du gärna tagga med #skapamedgöteborgskonsthall.

Lycka till!

Filmerna har tagits fram tillsammans med barn och i samarbete med Barnfilmskolan.

Här är direktlänkar till de filmer som är tillgängliga för tillfället. Fler filmer kommer så håll utkik på hemsidan…

Max antal elever: 30

Lektionslängd: minuter

https://konsthallen.goteborg.se/besok/skapa-med-goteborgs-konsthall/

Bifogade filer

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Lärarhandledning

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Skapande verkstad Workshop Konst och bild Samtidskonst