Livestreamad visning av pågående utställning för lärare

Göteborgs Konsthall Lärare

Vill du och dina kollegor veta mer samtidskonst och hur ni kan arbeta med det som pedagogiskt verktyg? Vill ni ha en visning av pågående utställning? Varmt välkomna att boka en lärarfortbildning som leds av Göteborgs Konsthalls pedagog! Här får ni en introduktion till samtidskonst idag och konsthallens pedagogiska verksamhet, där vi bland annat erbjuder dialogbaserade visningar och skapande workshops. Lärarfortbildningen passar pedagoger i såväl grundskola som gymnasiet.

Ges måndagar enligt överenskommelse. Skicka ett mejl inklusive mobilnummer till bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se om du vill boka en lärarfortbildning så tar vi kontakt med dig och kommer överens om upplägg och tid.

Lärarfortbildningen passar pedagoger i såväl grundskola som gymnasiet.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Fortbildningen kan ges på er skola eller på konsthallen. Beskriv era förutsättningar så gör vi ett förslag på lämpligt upplägg.

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Samtidskonst