Klimat, sopor och utrotade djur

Göteborgs Konsthall Åk 8 - Gymnasiet


Om människans relation till jorden

Klimat- och miljöfrågan är en allt hetare fråga. Greta Thunbergs väg från ensam skolstrejkare till hennes deltagande på klimattoppmötet i New York har väl gått få förbi. Nyord som flygskam och plastbanta har blivit vedertagna begrepp. Även samtidskonsten berör dessa frågor.

I lektionen Klimat, sopor och utrotade djur tittar vi närmre på konstverk som på olika sätt kommenterar klimat och miljö, men även utrotning av djur.

I lektionen blandas ett bildflöde med konstverk som berör ämnet med diskussionsuppgifter, snabba workshops och samtal kring verk i den pågående utställningen ”Varje löv är ett öga”.

 

Max antal elever: 20

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Globala perspektiv Miljö och hållbar utveckling Debatt och diskussion Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst