Hämta en tygkasse med skaparmaterial

Göteborgs Konsthall

Sugen på att skapa? Från och med lördag 2/5 är du välkommen att hämta en tygväska fylld med material som du kan använda. Skapa efter egna idéer eller tillsammans med våra korta inspirationsfilmer där vi tipsar om hur materialet kan användas. Filmerna hittar du här på museilektioner och på Göteborgs Konsthalls hemsida.

I tygväskan finns några färgglada papper, ett akvarellpapper, glasspinnar, ett sugrör, blyertspenna och vaxkritor, en ballong och mjöl, tråd, en bit kartong och en bit bubbelplast, ett konsthallsprogram och en affisch. Tygväskan kostar ingenting.

Lycka till!

Kom till Göteborgs Konsthall och hämta en skapa själv kasse och var sen kreativ hemma/där du vill vara!

Låt dig inspireras av filmen som du kan se här:

Film om tygväskan med skaparmaterial

Max antal elever: 30

Lektionslängd: minuter

https://konsthallen.goteborg.se/besok/skapa-med-goteborgs-konsthall/

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Lärarhandledning

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57