Genom konsten övar vi språket – lätt svenska

Göteborgs Konsthall Förskola - Lärare

På Göteborgs Konsthall möter vi konstverk som tar avstamp i den aktuella utställningen där fem konstnärer reflekterar över spänningsfältet mellan ömhet och sårbarhet. Vi möts av videoverk, fotografi, måleri och skulptur som berör erfarenheter som rymmer allt från kärlek och systerskap till utsatthet och våld – i kölvattnet av #metoo.

Vad tänker eleverna om frågorna som utställningen väcker? De bidrar till samtalet med sina perspektiv och reflektioner.

Vår konstpedagog anpassar innehållet till både elevernas ålder, förkunskaper och nivå på svenska. Lektionen kan med fördel bokas av SPRINT-klasser, SFI eller förberedelseklasser men också av andra gupper där det finns ett behov av ett enkelt och tydligt språk.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Information med anledning av Covid -19
Vi följer myndigheternas rekommendationer noga och har gjort ett antal förändringar för att våra besökare och medarbetare ska kunna känna sig trygga. Du som är frisk är välkommen att besöka konsthallen, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Vid minsta sjukdomssymptom vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor. Samtliga skollektioner som äger rum på konsthallen sker utanför öppettid för att begränsa antalet besökare. Vi tillåter endast en grupp i taget. Kan ni komma med halvklass är det bra.

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Lyssna och prata Svenska som andraspråk Konst och bild Samtidskonst