Dramalektion: De mystiska mellanrummen och En

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 3

 

De mystiska mellanrummen och En är en livestreamad filosofisk lektion om avstånd och närhet mellan människor med dramapedagogen Ulrica Flach. Lektionen handlar om stämningar som inte syns men som uppstår mellan människor i mellanrummet!  Hur kan något som inte syns ändå kännas i hela kroppen? Och varför kan en annan människas känsla fylla ett helt rum?

I De mystiska mellanrummen och En möter barnen En som kommer från en galax långt borta… Från en plats som en gång liknade vår. Men så gick tiden i spinn och numera har allt liv, alla saker, tankar och färger blandats samman till en enda smet. Något i smeten behövde en paus, komma undan lite och bli En.

En är en inbjudande, nyfiken och rolig en som tycker det är så spännande att träffa de som kallar sig barn och ta reda på mer om de mystiska mellanrummen. En undersöker alla känslor som ges utrymme i mellanrummen och överraskas av hur olika det kan vara och kännas. Och hur det alltid känns bättre att välja avstånd och sina pauser själv istället för att någon annan gör det åt en.

Vill du veta mer om pågående utställning på Göteborgs Konsthall så titta här.

 

Vill du se en kort teaser? Klicka här <3

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Identitet Teater och Drama Filosofi Konst och bild