Staden och drömmarna

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 3

Välkomna till en lektion som blir en dramatiserad resa med skådespelaren Ulrica Flach! Fritt fantiserat genom Phoebe Boswells konstverk. Tillsammans blir vi upptäcktsresande som hittar rörelse, människor och känslor. Till vår hjälp har vi oss själva, drama och lek. Och en saga… I ett av verken, TRAMLINES, 2015, möter vi en pojke i en av bilderna. Ett möte som utvecklas till en berättelse om ensamhet, viljan att höra till och få göra gott.

Pojken är nyinflyttad och har en förmåga att se staden och människorna på ett nytt sätt. Han kan se människornas drömmar och längtan. Vad drömmer människorna om? Och hur är det, att hela tiden mötas av människors längtan? Vi undersöker ämnen som tillhörighet, avstånd och sammanhang.

Denna dramatiserade visning bygger på interaktion och rörelse men också på lyssnande, upptäckande och reflektion.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Lektionskostnad för skolor inom Göteborgs kommun (kommunala och friskolor): Kostnadsfritt
Lektionskostnad för skolor/grupper utanför Göteborgs kommun: Enligt överenskommelse för att täcka våra kostnader
Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår en avgift på 500 kr

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Lyssna och prata Teater och Drama Samtidskonst