Lärartips: Konstnärssamtal på Stadsbiblioteket

Göteborgs Konsthall Lärare

I Need to Believe The World is Still Beautiful

Välkommen till ett samtal mellan Phoebe Boswell, poet Athena Farrokhzad och konstnär Nina Mangalanayagam. Moderator Ann Ighe, chefredaktör för Ord&Bild.

Det är alltid spännande att höra konstnärens beskriva sitt konstnärliga arbete.. Lämpar sig extra bra om du har bokat en lektion eller är intresserad av att komma med din klass på egen hand. Ibland är det skönt att ha fått en egen konstupplevelse innan besöket med elever! Ta gärna med kollegor!

 

Plats: Stadsbibliotekets hörsal

Datum: 3 februari

Tid: kl 14.00-16.00

 

Ingen föranmälan krävs

 

 

 

Max antal elever:

Lektionslängd: 120 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Normer , etik och värderingar Konst och bild Samtidskonst