Duolektion: En lek med former, dimensioner och vårt seende

Göteborgs Konsthall Åk 4 - Gymnasiet

Fördjupade samtal och skapande workshop

Världen runtomkring oss är tredimensionell men vi betraktar den allt oftare genom tvådimensionella avbildningar på våra skärmar. Konstnären Rachel de Joode undersöker detta när hon fotograferar objekt för att sedan projicera dessa på andra objekt. Det blir en lek med ytor och dimensioner som skapar förvirrande effekter.

Vi fördjupar oss i hennes konstverk, efter en introduktion till konsthallens pågående utställning som är en del av GIBCA (Göteborgs internationella konstbiennal).

I lektionen övar vi oss i att bryta vårt invanda seende, både när det gäller former och detaljer. Tillsammans letar, utforskar och upptäcker vi former som vi sällan ser eller tänker på. I den praktiska workshopen skapar vi en skulptur med hjälp av collageteknik.

Lektionen leds av två konstpedagoger och efter en gemensam introduktionen arbetar grupperna i halvklass och byter sedan aktivitet med varandra.

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Grupparbete/övning Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Konst och bild GIBCA