Dramatiserad visning: Den magiska rotvältan och de mystiska tecknen

Göteborgs Konsthall Förskoleklass - Åk 3


Välkommen till en dramatiserad och lekfull lektion!

Den magiska rotvältan och de mystiska tecknen är en lektion full av drama och fantasi, lekfullhet och associationer. Tillsammans med Ulrica Flach, skådespelare och pedagog, går vi in i andra världar och andra tider. Vad ser vi då? Ingen kan med säkerhet veta hur det var eller vad som har hänt. Kanske möter vi oss själva, vår egen värld och vår egen tid?

Eleverna är med och skapar berättelser utifrån några konstverk och allt börjar vid den magiska rotvältan. Via olika konstverk besöker vi andra världar och andra tider. Vad berättar egentligen figurerna på bohuslänska hällristningar? De har tolkats på många olika sätt beroende på tid och ideologi. Kanske är det barnen som sitter inne på sanningen om vad de egentligen betyder?

 

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Lyssna och prata Historia Teater och Drama Konst och bild Samtidskonst GIBCA