Solrosor

Växternas kärleksliv

Botaniska Trädgården Åk 7 - Gymnasiet

Vad finns det för fortplantningsstrategier och normer i växternas värld? Ägnar sig växter verkligen åt sex? Finns polygami inom växtriket? Skyddar de sig när de har sex med andra växter? Kan växter få könssjukdomar?

Det var chockerande för många i Linnés samtid att växter har tvåkönad fortplantning. Innan sågs växter som könlösa vackra saker men idag vet vi bättre.

Följ med oss på en interaktiv lektion där vi kastar oss in i växternas mångfald och funderar över vad det finns för fortplantningsstrategier, varför de finns och vilka för- och nackdelar som finns med dem.

50 min

 

Mötesplats: Växthusentrén

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 50 minuter

Information om bokningar

Lektioner på Göteborgs botaniska trädgård bokas via deras egna bokningsdatabas. För att boka behöver du först registrera dig på http://gotbot.natverkstan.net/

Lektionerna är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs kommun.

För skolor inom Västra Götalandsregion kostar en lektion 200 kr och en dubbellektion 400kr. Betalning sker i Botaniska trädgårdens butik som ligger vid Botaniskas huvudentré.

För skolor/grupper utanför regionen är avgiften 350 kr för en lektion och 600 kr för en dubbellektion.

Trivselregler

Tänk på att Botaniska trädgården är också just en botanisk trädgård vilket skiljer den från en vanlig park. Man kan säga att det är ett museum för växter och det som ser ut som en vanlig blomma kan vara en av få kvarvarande exemplar i världen av en växtart.

Kontakt

Botaniska Trädgården

Adress: Carl Skottsbergs gata 22A
413 19 Göteborg

Telefon: 0703-69 88 79

E-post: helen.ekvall@vgregion.se

Bokningsinformation: helen.ekvall@vgregion.se


Ansvarig pedagog
Helen Ekvall
0703-69 88 79

Teman: Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Biologi Utomhus