Låna Sinnenas ryggsäck

Botaniska Trädgården

Med sinnena ute i naturen

Ni kan låna en ryggsäck som innehåller en inspirationshandbok samt pedagogiskt material som ska stimulera att ta in naturen med alla sinnen. Ni kan välja mellan ett sjuttiotal olika övningar, uppdrag och lekar som ska bidra till att aktivera, träna och utmana elevernas sinnen på ett lekfullt och lustfyllt sätt.

 

Ryggsäcken lånas ut kostnadsfritt i 14 dagar så att ni kan bekanta er med innehållet och använda materialet antingen på plats i Botaniska eller i er egen närmiljö.

 

Vi tar dock ut en avgift på 300:- för ryggsäckar som inte hämtas, avbokas mindre än en vecka innan lånetidens början eller lämnas in för sent. Lämnas ryggsäcken in för sent ansvarar du för transporten till nästa skola.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöketRyggsäcken lånas ut kostnadsfritt i 14 dagar så att ni kan bekanta er med innehållet och använda materialet antingen på plats i Botaniska eller i er egen närmiljö.


Vi tar dock ut en avgift på 300:- för ryggsäckar som inte hämtas, avbokas mindre än en vecka innan lånetidens början eller lämnas in för sent. Lämnas ryggsäcken in för sent ansvarar du för transporten till nästa skola.

Information om bokningar

Under 2020 kommer vi att erbjuda ett antal kostnadsfria lektioner för elever från Västra Götalandsregionen

För skolor/grupper utanför regionen är avgiften 500 kr för en lektion och 800 kr för en dubbellektion.

Kostnaden betalas i Botaniska trädgårdens butik som ligger vid Botaniskas huvudentré eller via faktura .

Lektion avbokad senare än en vecka före bokad tid debiteras med 500 kr. Avgiften fakturerasTrivselregler

Tänk på att Botaniska trädgården är också just en botanisk trädgård vilket skiljer den från en vanlig park. Man kan säga att det är ett museum för växter och det som ser ut som en vanlig blomma kan vara en av få kvarvarande exemplar i världen av en växtart.

Kontakt

Botaniska Trädgården

Adress: Carl Skottsbergs gata 22A
413 19 Göteborg

Telefon: 0703-69 88 79

E-post: helen.ekvall@vgregion.se

Bokningsinformation: helen.ekvall@vgregion.se


Ansvarig pedagog
Helen Ekvall
0703-69 88 79