Olle och havet

Barnens Växthus Åk 1 - Åk 3

Högläsning ur boken Olle och havet med rörelselek och bildvisning samt efterföljande dramalek Fyrar på havet. I berättelsen om Olle och hans släktingar från 1800-talets början till nutid under 12 kapitel. Högläsningen delar med sig av kapitel 1,2 och 6 som en uppstart för att jobba vidare med boken i klassrummet.

Den röda tråden i berättelsen är havet med dess olika arter, överfiskning och nedskräpning. För att förstå hur våra hav har utvecklats behöver vi veta dess historia. Därför får barnen här följa med på en tidsresa som börjar år 1800 med fisket på Västkusten.

Till varje kapitel i boken finns lektionstips och mer dramalekar som pedagogerna får med sig efter att ni varit på detta skolprogram. Ni får även med er boken.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Välkomna till Barnens Växthus!

I september förvandlas växthuset i Trädgårdsföreningen till en aktivitetsarena för barn och vuxna i deras närhet. Park- och naturförvaltningen och Folkbiblioteken i Göteborg lyfter in delar av sina verksamheter i växthuset och erbjuder lektioner för skolklasser.

Flera av lektionerna har en begränsning på max 15 barn, men oftast erbjuds två lektioner på en förmiddag vilket möjliggör att ni kan komma med en större grupp. Det finns mycket att göra och upptäcka för den väntande halvan. Dels har ni hela Trädgårdsföreningen att upptäcka och vi har en sinnesryggsäck med spännande innehåll som ni kan låna för att utforska närmiljön i parken. Det finns också en lekplats i parken samt plats för att äta matsäck.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när vi godkänt din förfrågan och kan i vissa fall ta några dagar.

Välkomna att skicka din bokningsförfrågan till johanna.reteike@ponf.goteborg.se

Kontakt

Barnens Växthus

Adress: Växthuset inne i Trädgårdsföreningen
Göteborg

Telefon:

E-post: johanna.reteike@ponf.goteborg.se

Bokningsinformation: johanna.reteike@ponf.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Johanna Reteike
0707-61 19 84

Teman: Miljö och hållbar utveckling Teater och Drama Litteratur