Dansa en bok

Barnens Växthus Åk 1

Vi läser den Augustprisade boken Gropen av Emma Adbåge och dansar det vi har läst. Tillsammans använder vi vår kreativitet och bestämmer hur vi ska dansa. Ett lustfyllt sätt att läsa och röra på sig!

Metoden är framtagen av Kulturenheten Dans och Regionbiblioteket Uppsala vid Region Uppsala med stöd av Kulturrådet. Läs mer om Dansa en bok här.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 30 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Gropen delades ut till alla barn i förskoleklass under vårterminen 2019. Läs gärna boken på nytt inför besöket!

Information om bokningar

Välkomna till Barnens Växthus!

I september förvandlas växthuset i Trädgårdsföreningen till en aktivitetsarena för barn och vuxna i deras närhet. Park- och naturförvaltningen och Folkbiblioteken i Göteborg lyfter in delar av sina verksamheter i växthuset och erbjuder lektioner för skolklasser.

Flera av lektionerna har en begränsning på max 15 barn, men oftast erbjuds två lektioner på en förmiddag vilket möjliggör att ni kan komma med en större grupp. Det finns mycket att göra och upptäcka för den väntande halvan. Dels har ni hela Trädgårdsföreningen att upptäcka och vi har en sinnesryggsäck med spännande innehåll som ni kan låna för att utforska närmiljön i parken. Det finns också en lekplats i parken samt plats för att äta matsäck.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när vi godkänt din förfrågan och kan i vissa fall ta några dagar.

Välkomna att skicka din bokningsförfrågan till johanna.reteike@ponf.goteborg.se

Kontakt

Barnens Växthus

Adress: Växthuset inne i Trädgårdsföreningen
Göteborg

Telefon:

E-post: johanna.reteike@ponf.goteborg.se

Bokningsinformation: johanna.reteike@ponf.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Malin Carlsson
0707-12 51 54

Teman: Dans och rytmik